Stuttgart
   
| Stuttgart | Történelem | Gazdaság | Nevezetességek | Sport | Galéria | Térkép |
Nevezetességek

vilagvarosai.hu on Facebook


Nevezetességek

Stuttgart és régiója gazdag múzeumi ajánlatot kínál mind művészeti, mind mindennapi témákban. A Gazdaságtörténeti Múzeumok, Otthonkutató Múzeum és Mezőgazdasági Kiállítások elevenítik fel a régió történetét.

Mercedes-Benz Múzeum:

A DaimlerChrysler Művek egy 60.000 négyzetméteres nagyságú területen létrejött "Mercedes-Benz Világ". 2003. szeptember 17-én tették le a múzeum alapkövét és 2004 májusában kezdődött az új Mercedes-Benz Centrum felépítése. A 2006-os Labdarúgó-Világbajnoksággal majdnem egyidejűleg nyitotta meg kapuit a múzeum, mely az 1923 óta létező, Untertürkheimi Alapüzemben muködő Mercedes-Benz Múzeumot váltotta fel, illetve annak történetét viszi tovább.

Mercedes Múzeum

Mercedes Múzeum (Foto: Kovács Péter)


Kunstmuseum Stuttgart (Művészeti Múzeum):

Az egyedülálló múzeumépület 2002. március 5-én nyílt Stuttgart központjában. Az 5.000 négyzetméteres múzeum nívós városi műgyűjteménynek az otthont. Alapját Graf Silvio della Valle di Casanova privát festménygyűjteménye alkotja, melyet 1924-ben ajándékozott választott hazájának, Stuttgartnak.

Landesmuseum Württemberg (Württembergi Tartományi Múzeum):

A régi kastélyban egykor württembergi grófok és hercegek laktak, ma a Württembergi Tartományi Múzeumnak ad otthont. Az épületegyüttes karakterisztikus tornyaival egy pompás, délnémet reneszánsz árkádia-udvart zár magába. A Württembergi Tartományi Múzeum a 19. századi múzeum létesítések egyik legfontosabb eleme.

Staatsgalerie (Állami Galéria):

A Stuttgarti Állami Galéria 1838 és 1843 között, I. Wilhelm Württemberg király uralkodása alatt épült, különösen a James Stirling angol építész által 1984-ben épített, világhírű kiegészítő épület megnyitása óta Németország legjobban látogatott múzeumai közé tartozik.

Porsche-Museum:

Porsche Muzeum Stuttgart

Porsche Múzeum Stuttgart (Foto: Lowspeed)


A Porsche bemutatja a múzeumban jelenleg 20 történelmi kiállítási tárgyát. A vállalkozás hosszú története és a több mint 100 éves tradíciója csak a fantázia segítségével idézhető fel a szűk helyiségekben.Stuttgart híres szülöttjei:

Itt született a híres filozófus Gorg Friedrich Wilhelm Hegel. Stuttgartban és sváb szülőföldjükön kívül is híressé vált költők továbbá: Hauff, Mörike. Friedrich Schiller a "Hohen Carl" iskolában - a mai Solitude Kastélyban -folytatta tanulmányait.
A 19. század második felében Gottlieb Daimler és Robert Bosch feltalálók nevei járultak hozzá a város nevének öregbítéséhez.

Stuttgart Solitude kastély

Solitude kastély (Foto: Mussklprozz)
Impresszum és kapcsolat - Impressum and contact