Stuttgart szállás

Stuttgart szállás

Stuttgart olcsó szállás ajánlatok. Stuttgart városában melyik a legjobb negyed, ahol érdemes megszállni? Válasszon Szállást a Stuttgart.hu kínálatából.

Miért érdemes a Stuttgart.hu oldalon szállást foglalni?

• Folyamatosan bővülő kínálat
• Több mint 300 szállás Stuttgartban
• Azonnali visszaigazolás
• Olcsó szállások Stuttgartban
• Magyar nyelvű szálloda leírások
• Szállás Stuttgartban a legjobb áron
• Számos keresési lehetőség
• Szállodai akciók, kiemelt szállások Stuttgartban
• Gyors, egyszerű, ingyenes

Szállások Stuttgartban

Hol érdemes Stuttgartban megszállni?

Habár Stuttgart nem a legfelkapottabb úti cél, sokan keresik fel a Porsche Múzeum, a Mercedes Múzeum miatt, a családosoknak pedig a Wilhelma állatkert a kihagyhatatlan program. A legdrágább városrésze Stuttgart-Mitte, ahol a luxusszállodák mellett kisebb szállodák és megfizethető panziók, motelek is találhatók, ajánlott viszont idejében lecsapni a kedvező lehetőségekre. Olcsóbb szállásokat találhatunk Stuttgart-West és Bad Cannstatt környékén is, és jó összeköttetésben állnak a városközponttal és a látnivalókkal.

Hol szálljunk meg Stuttgartban – Legjobb területek és utazási tippek

Stuttgart utazási tippek

Stuttgart egy virágzó ipari nagyváros, a Neckar-völgy régió szívében fekszik. A legjobb autók központja, így sokak számára az autógyártók által működtetett múzeumok miatt vonzó úti cél. Stuttgart könnyen megközelíthető akár vonattal és repülőgéppel is, a Stuttgart Repülőtér a városközponttól délre, 15 km távolságra fekszik. A szállás kiválasztásánál elsődleges szempont a megközelíthetőség, és ebben Stuttgart kiváltságos helyzetben van, hiszen a repülőtér jó összeköttetésben áll a városközponttal. Például a gyakran közlekedő az S-Bahnnal fél óra alatt a központban, a Hauptbahnhofnál lehet lenni. A városi vonat közvetlenül a terminálig közlekedik. Vagy a villamosmegálló is egy pár perces sétára található. De a központba közlekedik a Suttgart Stadtbahn U6-os vonala is, amelynek szintén fél óra a menetideje. Az éjszaka érkezők pedig az N8-as éjszakai buszjárattal is el tudnak jutni a Slossplatzra. Stuttgart tömegközlekedése kiváló – buszok, villamosok, U-Bahn, S-Bahn segítségével még a távolabbi területek és helyszínek is könnyen megközelíthetők. Ugyanakkor bárhol is szálljunk meg Stuttgartban (vagy a környékén) – gond nélkül juthatunk el bárhová. Taxira, és bérelt autóra sincs szükség.

Stuttgart tömegközlekedés

Legjobb városrészek és szállodák pár napos tartózkodásra

Stuttgart-Mitte

Pár napos tartózkodásra és az első alkalommal érkezőknek a városközpont, Stuttgart-Mitte a legideálisabb, amely tele van látnivalókkal, és gazdag szolgáltatásokban. A Főpályaudvar (Hauptbahnhof) és a fő tömegközlekedési eszközök sétatávolságra találhatók. Olyan nevezetességek vannak kőhajításnyira, mint Königstrasse, a Schlossplatz, a Régi vár, az Új Palota, a Markthalle Stuttgart, és az Opera. A történelmi központ mindenki számára ideális, bár kétségtelen, hogy itt találhatók a legdrágább szállodák. Családdal érkezőknek a csendesebb és zöldebb Oberer Sclossgarten környéke javasolt a központban. Fiataloknak, illetve azok számára, akik Stuttgart éjszakai életét szeretnék felfedezni, szintén a városközpont kínálja a legjobb lehetőségeket, számtalan késő esti kávézó, bár és klub található.

Stuttgart-Mitte szállás

A választást befolyásoló egyéb szempontok

Saját fürdőszoba

Nem árt tudni, hogy a központi régi butikszállodák igen bájosak, de ezekben, és az olcsóbb szálláshelyeken gyakran csak közös fürdőszobás szobákat kínálnak, így a foglalásnál érdemes figyelmesen ellenőrizni.

Kényelmi létesítmények

A nagyobb szállodák olyan kényelmi szolgáltatásokat is kínálnak, mint a fedett medence, vagy a szauna, és helyszíni étteremmel, bárral is rendelkeznek.

Lift

A kisebb, vagy a régebbi butikszállodák általában nem rendelkeznek lifttel, a csomagok cipelésére a lépcsőzés az egyetlen lehetőség. Viszont a magas, többemeletes modern szállodák természetesen lifttel is rendelkeznek.

Legjobb szállodák Stuttgart-Mitte környékén

Steigenberger Graf Zeppelin Hotel

Kiváló választás azoknak, akik a legközpontibb helyen, a Főpályaudvar közelében szeretnének luxuskörülmények között megszállni. A legfelső emeletén wellness és SPA (szaunával, gőzfürdővel) és fitneszközpont is található. Pár lépésre van a Königstrasse bevásárlóutcától, és a Schlossplatztól. A Mercedes-Benz Arena és a Porsche-Arena Múzeumok pedig csak 5 km távolságra találhatók. A két éttermében sváb és nemzetközi ételeket kínálnak.

Steigenberger Graf Zeppelin Hotel Stuttgart

Steigenberger Graf Zeppelin Hotel

Stuttgart Kronenhotel

A Kronenhotel egy csendes utcában található, csak pár perces távolságra a Königstrasse-tól és a Hauptbahnhoftól. Előnye, hogy a szobakínálata változatos, családok és csoportok számára kialakított lakosztályokkal is rendelkezik. Kerti terasszal, szaunával és gőzfürdővel is rendelkezik.

Stuttgart Kronenhotel

Kronenhotel Stuttgart

Középkategóriás és olcsó szállások Stuttgart-Mitte környékén

City Hotel Stuttgart

A pénztárcabarát, központi elhelyezkedésű szálloda jó választás azoknak, akik a városközpontban keresnek jó ár-érték arányú szállást. Egy csendes utcában található, a tömegközlekedés pár perces sétával elérhető. Kiváló hagyományos, helyi ételeket kínáló éttermek vannak a közelében.

City Hotel Stuttgart

City Hotel Stuttgart

Motel One Stuttgart-Mitte

A Motel One egy modern szálloda, jó választás azoknak, akik megfizethető, ugyanakkor központi fekvésű szállást keresnek. A Főpályaudvar közelében található, így minden látnivaló és a repülőtér is könnyen megközelíthető.

Motel One Stuttgart-Mitte

Motel One Stuttgart-Mitte

Hol érdemes megszállni a városközponttól távolabb?

Stuttgart népszerű környékei Stuttgart-West, és Bad Cannstatt, az itt található szállások ideális családdal érkezőknek, illetve akiknek fontos a központnál jóval kedvezőbb árfekvés is.

Stuttgart-West szállások

A Stuttgart-West a Stuttgarti Egyetem közelében lévő igen divatos negyed, számtalan megfizethető kávézóval és bárral.

Stuttgart-West

Novum Hotel Rega Stuttgart

A kedvező árfekvésű hotel Stuttgart csendes övezetében található és a városközponttól sincs messze. Pár perces gyaloglásra van az S-Bahn megállótól, amellyel a központba lehet eljutni.

Novum Hotel Rega Stuttgart

Novum Hotel Rega Stuttgart

Bad Cannstatt szállások

A régi fürdőváros Bad Cannstatt Stuttgart külvárosa, szintén jó választás, hiszen a városközponttól könnyen megközelíthető. Nevezetes a hagyományos Stuttgarti Sörfesztiválról (Cannstatter Volkfest), amely kevésbé turisztikai, mint a müncheni Oktoberfest, és a három legmodernebb sportaréna is itt található. Ezenkívül kiváló termálfürdőkkel (például a SoleBad Cannstatt) rendelkezik. A Mercedes-Benz Múzeum, és a Mercedes-Benz Arena is könnyen elérhető, amely a VfB Stuttgart otthona.

Stuttgart Bad Cannstatt szállás

Motel One Bad Cannstatt

Motel One szállodalánc másik létesítménye a Motel One Bad Cannstatt. A kedvező árfekvésű motel közvetlen közel található a Bad Canstatt Wihelmsplatz U-Bahn állomáshoz, és a repülőtér is csak 13 km-re található. Az elhelyezkedése kiváló, hiszen akár a sörfesztivál helyszíne, vagy a Wilhelma állatkert is pár perces sétával megközelíthető. A szállás erkélyes szobákat is kínál. Pár száz méteren belül kiváló éttermek, kávézók és üzletek is találhatók.

Motel One Bad Cannstatt stuttgart

Motel One Stuttgart-Bad Cannstatt

Stuttgart népszerű szállodák

Stuttgartban számos kiváló szálloda található, amelyek jó szolgáltatásokat és kényelmes elhelyezést biztosítanak.

Althoff Hotel am Schlossgarten: Ez a luxushotel Stuttgart városközpontjában található, közel a főbb látnivalókhoz és bevásárlóutcákhoz. Kényelmes szobákat, exkluzív szolgáltatásokat és kiváló éttermeket kínál.

Steigenberger Graf Zeppelin: Ez a hotel szintén a városközpontban helyezkedik el, a főpályaudvar közelében. Modern szobákat, wellness-szolgáltatásokat és elegáns éttermeket kínál.

Le Méridien Stuttgart: Ez a szálloda a városközpontban található, kényelmes elhelyezkedéssel a főbb látnivalókhoz és a Neckar partjához. Stílusos szobákat és modern kényelmi szolgáltatásokat kínál.

Jaz in the City Stuttgart: Ez a design szálloda modern kialakítással és kényelmes szobákkal várja a vendégeket. A városközpont közelében, könnyen megközelíthető a város főbb látnivalóitól.

Wyndham Stuttgart Airport Messe: Ha közel szeretne lenni a repülőtérhez és a Stuttgarti Vásártérhez, ez a hotel jó választás lehet. Kényelmes szobákat és üzleti szolgáltatásokat kínál.

Fotók forrása: Wikipedia, Booking.com